Personlig trener fra Klepp slanket bruden 15 kilo

– Jeg gifter meg ikke før jeg har gått ned 15 kilo, sa Reidun Johansen i fjor. Bryllupet ble til og med utsatt. Kiloene skulle av. Men hvordan?

Redningen var ikke langt unna, Reiduns forlover Marianne er heldigvis personlig trener. For et halvt år siden så de på brudekjoler sammen. – Du klarer enda en størrelse ned, motiverte Marianne. Og slik ble det. En alt for liten brudekjole ble kjøpt inn i januar. Bryllupet skulle stå i juni.

Diett og trening når man skal slanke seg

– Når man skal slanke seg, er det viktig å kombinere et nytt kosthold med trening, sier Marianne Linjord. Reshape er Mariannes nystartede firma som har nettopp personer som Reidun som målgruppe; folk som har konkrete ønsker om slanking eller trening.

På telefon fra Spania bare noen dager etter bryllupet forklarer Marianne og Reidun hvordan slankemålet ble nådd.

–  Ikke bare ble målet nådd, men vi måtte sy inn brudekjolen 5-6 centimeter, forteller Reidun ivrig. Samtidig har muskelmassen hennes økt i perioden, ifølge en maskin som måler slikt.

Kaloriene telles med en app

–  Jeg satte opp en diett til Reidun i tillegg til et treningsprogram. Så viste jeg henne en mobilapp som hun kunne bruke til å notere kaloriene ved hvert måltid. Appen er kjempelett å bruke, man kan for eksempel skanne matvarene, forklarer Marianne mens lyden av bryllupsgjester som plasker i bassenget, høres i bakgrunnen.

Marianne fant frem til et kosthold som gjorde at Reidun kunne beholde et normalt familieliv med middager sammen med barn og mann. Både kjøtt og grønnsaker sto på dietten. Likevel, det vanskeligste i hele prosjektet var å holde seg til kun 1650 kalorier daglig.

– Men nå har jeg begynt å ta armhevinger! sier Reidun stolt. – Å stå i planke går også stadig lettere. Nå er målet pullups. Motivasjonen er på topp, jeg skal ned 10 kilo til!

Slik blir treningen gøy

I et halvt år har Reidun trent 5-7 dager i uken. Ved hver ukeslutt har kaloriregnskapet blitt rapportert til Marianne. I tillegg har det vært impulsive beskjeder på Snapchat om for eksempel dagens inntak av mat.

2-3 dager i uken har Reidun trent sammen med Marianne, noen ganger sammen med andre klienter av Marianne. Generelt er det slik at når man har gjort treningsavtaler med sin personlige trener, blir man motivert til å møte opp, man skulker sjelden.

De gangene Reidun har trent alene, har det vært snakk om intervalltrening som er ganske raskt over, man holder på i bare 30 minutter. Etter hvert får man stadig mer lyst til å trene, for man kjenner det går fremover. Det er også motiverende å sende fra seg et kjapt bilde eller en sms fra alenetreningen og så få et svar fra sin personlige trener om at man har vært flink.

Marianne i Reshape tilbyr en samlet pakke med både alenetrening, PT-trening og trening sammen i gruppe, dette gir motivasjon.

Trente også de siste dagene før bryllupet

Det vanskeligste for Reidun var som sagt å komme inn i matrutinene. Men dietten var også slik at hun kunne spare opp noen ekstra kalorier når hun var sammen med venner – eller «forening» som man gjerne kaller det i Sandnes.

Etter å ha trent et halvt år, kom Reidun inn i brudekjolen. Faktisk ble det også noen treningsrunder i Spania i dagene før bryllupet for å bli kvitt ytterligere noen gram. Dette ble lagt merke til av presten som nevnte treningen i sin tale under vielsen.

Det er det som er poenget med personlig trener. Man setter seg et mål og så følger treneren deg frem til målet. Når målet er nådd, er det ikke uvanlig å sette seg nye mål, for man er så godt i gang. Målet kan være bedre kondis eller mer muskler.
Få ny kropp med Reshape på Klepp
– Jeg ville ikke ha klart dette uten Marianne i Reshape, poengter Reidun som nå har byttet etternavn til Ommundsen. – Jeg ville nok ha klart noen kilo på egen hånd, men en del av dem ville antagelig ha kommet raskt tilbake. Marianne er energisk og gir seg ikke. Hun lager kjekke øvelser og følger sine klienter godt opp. Hun pusher oss på en vennlig måte og har en smittende stå-på-vilje, så jeg kan virkelig anbefale et program hos Reshape.

Har du et lignende mål som Reidun, kan du ta kontakt med Marianne Linjord i ReShape som så skrur sammen et opplegg for deg og følger deg opp med timer også på treningsstudio.

Telefon: 95 70 72 74
E-post: marianne@reshape.no

Menu
%d bloggers like this: