«Hallo? Er det du som er Marianne i Reshape?» Buksa til Marita Brunes-Ulseth fra Orstad er rett og slett seks centimeter for liten. Hun skal i bryllup om tre uker – og det er akkurat denne buksen hun skal bruke da. Slik var situasjonen for halvannet år siden.

 

Personlig trener i Sandnes

Er det mulig å slanke seg seks centimeter på tre uker når motivasjonen egentlig er på minussiden? Ja, men det er i slike tilfeller man trenger en PT, altså en personlig trener som Marianne Linjord.

 

Svigerinnen til Marita var allerede i gang med trening hos Marianne, slik fikk Marita høre om muligheten med personlig trener. Første oppgave var å komme seg opp av sofaen og møte opp – og det gjør man gjerne når man har gjort en avtale med en PT.

 

Så kom Marita under vingene til konseptet til Marianne: Man skal ikke trene alene.«You’ll Never Walk Alone.»

 

–Jeg fikk egne timer alene med Marianne, hun viste meg hvordan jeg skulle trene. Det ble styrketrening, sirkeltrening og så videre. Deretter koblet hun meg på en PT-gruppe, altså en treningsgruppe som en personlig trener leder, forklarer Marita.

 

Pyton å trene i starten

–Jeg fikk et treningsprogram av Marianne Linjord. Hun har en smittende personlighet, og det hjalp å trene sammen med en gruppe, likevel må jeg si at det var helt pyton å trene i starten. Jeg ville mye heller være hjemme og se TV. Men jeg fulgte pliktoppfyllende programmet og møtte opp til hver treningstime. Både Marianne og gruppen ventet jo at jeg skulle komme. Etter tre uker smatt jeg fint inn i buksen!

 

–Du trener fortsatt?

 

–Ja. I starten lengtet jeg hjem til sofaen eller venner hver gang. Men det ble lettere å trene for hver måned. Så kom jeg over kneika etter et halvt års tid. Nå er det blitt motsatt, jeg blir i dårlig humør hvis jeg ikke trener. Da jeg for eksempel kom hjem fra sommerferien i fjor, gledet jeg meg til treningen.

 

–Betyr det at du har tatt av mer enn de seks centimeterne?

 

–Det kan du trygt si, fra januar i fjor til mai i år har jeg blitt 25 kilo lettere. Samtidig har jeg bygget opp musklene og kondisen.

 

Holder slankingen vedlike med fjellturer

–Alt går lettere nå. Det er lettere å knyte skolissene, det er lettere å løpe opp trappen, det er til og med lettere å være på jobben. Og når familien skal ut på tur, blir jeg nå mye oftere med. Jeg går også en del turer selv, da drar jeg for eksempel til Dalsnuten eller Stokkalandsvannet i Sandnes.

 

–Hva får deg til å fortsette å trene?

 

–Det er deilig å være lettere og kjenne at formen er bra. I tillegg hjelper det at det som regel er noen som venter på meg på Reshape. De få gangene jeg ikke kan trene, sender jeg en melding til de andre. Trening har blitt min måte å koble av på, samtidig er det sosialt, forteller Marita.

 

Hun legger til at på det nye treningsenteret som Marianne har startet i Sandnes, er det mange PT-er. Når man trener til ulike tider, er det ulike personlige trenere som leder gruppen. PT-ene kommer med anbefalinger og sier i fra om man trener feil.

 

–Det er mulig å trene alene på Reshape, men jeg har ikke motivasjon nok til det. For meg er det viktig å være sammen med noen når jeg trener.

 

–Er det første gang du trener fast?

 

–På skolen drev jeg med fotball og var i god form. Senere ble jeg «støttemedlem» i diverse treningssentre. Så kom noen år hvor livet var ekstra godt sammen med venner eller foran TV-en. Opplegget hos Reshape passer meg bra, det hjalp meg til å komme i gang med treningen og det hjelper meg holde kroppen vedlike.

 

Bruker kroppen som treningsapparat

–Jeg liker ikke tredemølle eller sykling. I treningsgruppen bruker vi mye vår egne kropper som treningsapparater. Det er pushups, situps og pullups – eller roing mens vi sitter på gulvet. Å trene på denne måten blir mer sosialt og motiverende enn om vi bruker hvert vårt apparat, forklarer Marita som legger til at de bruker også apparatene innimellom.

Kosthold og trening går hånd i hånd

–Marianne Linjord snakket tidlig om kostholdet mitt, men det gikk et halvt år før jeg klarte å endre det. Det viktigste var å komme inn i buksen, jeg hadde ikke noe lengre perspektiv enn det i starten. Men nå har jeg fått orden på kostholdet, jeg spiser snop nesten bare i helgene, forklarer Marita.

 

Hun forteller at tidligere gikk det i chips og cola hver dag, det er det slutt på. Samtidig er det lov å unne seg noe godt i helgene.

 

– Marianne sier at det er viktig å finne sin måte å klare å leve sunt på og ikke ta seg vann over hodet. Hun sier vi skal jo leve også, for meg har disse ordene vært viktige å høre underveis, det har gjort at min livstilsendring kunne gjennomføres.

 

–Hva gjør du hvis kroppen skriker etter snop?

 

–Det hender jeg tar en liten sjokoladebit, men det er sjelden nå. Kanskje drikker jeg en Pepsi Max som erstatning. Jeg har klart å få ned daglig inntak av kalorier, slik forsvinner kroppsfettet.

 

–Hva skjer de dagene du ikke har lyst til å trene?

 

–Treningen hos Reshape er både gøy og gir meg motivasjon til å trene selv på dager der trening ikke står høyest på ønskelisten. Jeg har trent i halvannet år 3-4 ganger i uken på grunn av den motivasjonen Marianne gir meg. Etter at buksen passet, satte vi noen delmål som for eksempel å klare pushups. Jeg har gått fra å ikke klare en eneste en til å klare 12 stykker.

 

Marianne og de andre ved Reshape har fått Marita ut av komfortsonen mange ganger med forskjellige utfordringer, for eksempel å klare å jogge rundt hele Stokkelandsvannet eller å gjennomføre Trolljegerprøven 2016 som er et hinderløypeløp.

 

–Med Team Reshape og Marianne vet jeg at jeg kommer til å klare å fortsette med treningen som gir meg så mye glede og motivasjon til å også presse meg på områder der jeg ikke trodde jeg kunne klare å få til ting, avslutter Marita som gjør seg klar til kveldens trening.

 

Reshape Performance Center

Treningssenteret til Reshape ligger i nye lokaler i Gravarsveien i Sandnes sentrum, inngangen er rett ved siden av Jysk. Det er godt med parkeringsplasser utenfor.

Menu
%d bloggers like this: